El passat 7 de juny Laura Pont va fer la presentació de la seva tesina “Autoconocimiento para acompañar al niño” al centre Kiona. Acollida per més de 80 assistents entre clients, alumnes, amics i familiars va explicar la seva tesina, els fonaments de la seva feina i , com no podria ser d’altre manera, la seva pròpia experiència.

Aquesta tesina recull els aprenentatges de 34 anys dedicats al creixement, a la docència i a la infància. En un ambient molt distès i emotiu va explicar la seva evolució “des del mental a les emocions, i de les emocions al cos” fent referència a tots els autors que li han influït (Freud, Jung, Erikson, Piaget, Naranjo, Cornejo) i al seu propi procés personal i autoconeixement que té un reflex directe en la seva forma de treballar.

present tesinaCom indica el títol d’aquest treball, la Laura defensa que l’autoconeixement de l’adult és la seva principal eina de treball per poder acompanyar a l’ infant amb “entrega i amor”. No podria faltar en una trobada gestàltica una experiència vivencial i ens va proposar a tots els assistents una dinàmica per vivenciar un dels punts centrals del seu treball, el vincle amb l’altre. Amb l’exercici tots i totes vàrem poder sentir la importància d’estar en un mateix compartint amb l’altre i estar amb l’altre sense perdre la connexió amb nosaltres mateixos.

La Laura també va comentar la possibilitat que aquesta tesina esdevingui en un llibre. Esperem que així sigui.

Autor: Andrés Gracia, periodista interessat en Gestalt infantil.