Diumenge 20 de gener, de 10 a 19h

Tallers vivencials sobre relacions familiars

Mirar la família, mirar els vincles passats i presents per millorar les relacions actuals i futures i també amb tots els àmbits en els que vivim i respirem: la parella, l’amistat, la feina, els grups de treball.

Tancar allò inconclús ja és fer espai per allò nou.

Reparantelitzar, retrobar la teva tribu, el teu origen, dóna sentit al moment actual i alleugera de pesos i llasts que no et corresponen i que moltes vegades, per fidelitat a la família continues arrossegant.

Treball basat en les Constel.lacions Familiars, Gestalt, Biodansa.

La tècnica és molt senzilla: es tracta de veure com es mouen unes persones ocupant els rols de la teva vida, de la teva família: s’apropen, es separen, senten esgarrifor, por, ràbia,…pena, alegria, tranquil.litat,… quasi no es parla, per donar lloc a tot el món intuïtiu, sensorial, sensitiu.

Les constel·lacions familiars poden ser útils per a les persones:
• que es troben en relacions de parella problemàtiques
• que desitgen una relació de parella
• que volen alliberar-se d’embolics familiars i implicacions sistèmiques.
• que estan enfrontants a importants decisions
• que volen superar els conflictes interns, i també els externs
• que busquen l’èxit professional

Contextos en què les constel·lacions familiars poden ajudar a obrir nous camins de solució:

FAMILIARS:

• En els conflictes i els cops del destí en la relació de parella i la família
• Quan pares, que s’estan separant, desitgen trobar el lloc adequat per als seus fills
• Quan esdeveniments històrics afecten la família

ESCOLARS:

• També en àmbits escolars: nens amb dificultats d’aprenentatge, d’inclusió, de relació entre alumnes i entre educadors, les relacions entre la família i l’escola.

PERSONAL:

• Per a persones que experimenten una i una altra vegada ser marginades
• Per a persones que no es “poden “permetre ser feliços i reeixides

MÓN LABORAL I PROFESSIONAL:

• Quan hi ha mobbing, malaltia freqüent o pèrdua de la motivació entre els empleats d’una empresa
• Quan cal treballar interaccions o esdeveniments pertorbadors dins d’un equip abans o després dels canvis estructurals dins d’una empresa, entitat o associació.

SUPERVISIONS A TERAPEUTES:

Quan un acompanyament o teràpia està bloquejada i el terapeuta no veu per on continuar, la mirada sistèmica de la constel·lació pot donar nous camins i dades que ajuden a continuar el procés.

Més informació

Les Constel.lacions familiars són una manera d’aproximar-nos a als tems personals a partir del sistema del qual formem part: en primer lloc la família, i després escola, barri, organitzacions laborals, …

Jo utilitzo aquest saber per a orientar, per a donar llum sobre temes que han quedat enquistats i que no podem donar-los sortida només parlant i comprenen des del cap, ens cal moure les energies que estan estancades, retornar als ancestres el que és d’ells, i retornar a l’AMOR, col.locar-nos en el nostre lloc, ocupar el nostre lloc en la cadena familiar, en l’arbre genealògic….

En els TALLERS DE RELACIONS FAMILIARS partim de les constel.lacions familiars, amb el suport de les eines gestàltiques i les músiques, moviments i danses de la biodansa per arribar a actituds davant de la vida més lliures, amb més amor cap a un mateix i cap a l’entorn, amb més acceptació dels fets actuals, antics i possibles futurs,…

Crec que tot està en el seu lloc i que a vegades sense tenir-hi la intenció conscient, traspassem barreres i ens carreguem amb pesos que no ens pertoquen i per tant no sabrem dur, si els podem retornar al seu lloc, a la persona oportuna, ens descansem i ja podem posar l’energia a allò que sí ens toca viure o en allò que sí triem viure.

Les relacions familiars

Treball per sentir, viure les relacions familiars.

Data:  Les pròximes Relacions Familiars tindran lloc: (pendents de determinar).

Preu: 70€ els qui volen constel.lar i 20€ els qui volen assistir de representants.

Places limitades. Imprescindible inscripció prèvia.

Inscriu-te

Testimonis

Els treballs de constel·lacions, m’han obert tot un món de coneixement i sentiments vers el conflicte que m’angoixava. Veure escenificat allò que jo no sabia resoldre m’ha fet conscient de les meves pors i prejudicis “que creia superats”
En poder veure com afecta l’altra part m’ha ajudat moltíssim a entendre, a empatitzar i a confiar, ha estat com si màgicament tot es posés al seu lloc
A nivell més íntim he pogut connectar amb la meva essència més genuïna i tornar a recuperar la il·lusió i energia que durant anys havia perdut.
Gràcies, per aquest treball preciós, m’he sentit acompanyada de molt d’amor i un total respecte.
Participant a les Relacions Familiars del 18/02/2018
Avui, dia després del taller, m´he despertat plena d´amor i amb la sensació que he fet algun pas cap a la pau amb mi mateixa. No sé com estaré demà ni demà passat, però no hi vull pensar perquè avui és el que compta.
Tinc una sensació de gratitud immensa cap al grup, això t´inclou a tu (Laura), cap a la meva vida, i sobretot cap a la meva familia.
He de treballar una estoneta i he posat de música la Passió Segons Sant Mateu, que és la música que em demanava que posés la meva mare des del seu llit abans de morir, vivíem en un piset molt petit i les nostres habitacions estaven de costat. Aquesta Música em dóna tanta pau i tant d´amor!. Ella em va donar la vida i ara sóc com sóc en part a ella, i per això i pel que em va estimar, li estic molt agraïda.
També sento molt d´amor cap al meu pare, malgrat tot el que hem passat, que no és poc. Penso, que ara que està arribant al seu final, estic amb pau amb ell. Això em dóna tristesa per la seva partida, però també molta alegria perquè els dos hem fet el que havíem de fer.
Ahir, en la constel.lació, també vaig constatar que al meu germà l´adoro, el respecto i l´admiro. I vull estar al seu costat sempre, des de l´amor.
És difícil dir adéu i no ser-hi, no participar-hi directament….. la meva mare també va dir adéu i no hi és per veure tot el que ella va crear: veuria com el meu pare, el seu marit s´ha desviscut pels seus fills, i els ha fet de pare sempre, inclús amb les seves equivocacions. Veuria que el seu fill conviu amb la malaltia amb molta valentia, i la vida li va bé i té molt d´amor, està casat amb una dona que l´adora, i té dos nens que són la cosa més maravellosa del món. Els dos tenen coses del caràcter de la seva àvia, riuen, són vitals, plens de vida, és impossible no adorar-los. I veuria que té una filla que, malgrat no l´entenia gaire, s´ha convertit en una dona forta, amable, sensible, plena d´amics, a qui tothom estima, i que està fent el seu camí, i se´n surt molt bé.
Suposo que de vegades miro molt el que he perdut, m´és fàcil.
Però avui també veig tot el que tinc i el que estimo, i això em dóna molta pau i alegria.
Ostres, la meva mare!, només per donar-me l´amor per aquesta música ja quasi n´hi hauria prou.
Com vaig dir ahir, només puc abaixar el cap envers la vida, i que em dongui el que m´hagi de donar, jo intentaré ser allà per rebre-ho i confiar que allò que em serà donat serà per bé.
Carta al grup 28/10/2013
Ayer fue otro de esos días mágicos en el cual contacté con todo lo lindo que puedo recibir de esta vida….
Doy gracias a la claridad a la atención y a la escucha que hoy como adulta me doy es todo un privilegio para mí ver cómo me voy conociendo, cuidando, amando, respetando y liberándome en cargas que no me pertenecen. Lo de liberándome lo saboree cuando representé a I., fue todo un regalo celestial. Sentí estar en el cielo estando aquí en la Tierra fue verdaderamente divina esta constelación. Representar a la adulta de I., y poder decirle a su niña que ella estaba limpia, pura y libre que nada había sido culpa de ella, fue volver a nacer, a sentir la pureza de una niña, su inocencia, el bautismo, el parto, un renacer, el canto del nombre de un Ser, tan linda manifestación que se desgarraba desde mi entrañas y pasaba por mi cuerpo y se convertía en canto del nombre……Cuando fui a dormir a la noche el canto no dejaba de repetirse. Y cuando desperté había cambiado el nombre del era ahora era Ananda.
Tal como había comentado en las preguntas que me había hecho así estaba ocurriendo.
Quiero marchar tomando las riendas de mi vida desde el aquí ahora del presente, igual a cuando representé como Adulta.
Saboreando una etapa renovada, con plenitud, confianza, amorosa, saboreando la abundancia de lo que soy y manifestándolo al mundo, igual que cuando representé como abundancia.
Así lo escribí, así lo viví y así lo vivo!!!
Gracias Laura por el acompañamiento de todo este proceso de mi vida gracias mil…….. Me siento en la línea de un trabajo personal continuado. Me siento feliz, feliz, feliz.
Lo del Don, que Dios me siga guiando, porque yo me siento servidora.
Desde mi mente chiquita o ego, no sé que podría hacer , me sale el no saber qué hacer.
Pero sí, cada vez más tomó conciencia de que en estos trabajos de crecimiento personal ocurren hechos divinos, por eso me permito hablar con estos términos tan lindos y sutiles. aunque a veces tan ajenos a mi vida cotidiana….
Allí que voy caminando, recordando y viviendo!
Participant a les Relacions Familiars del 10/09/16
Yo, vuelvo a dar las gracias!!!!!
Y esta es de manera breve, lo que me aportó la constelación:
Goce, Placer y Disfrute con mi abuela
Respeto y entender, a mamá
Aceptación, de mi hermana mayor
Amor, hacia mi hermana mediana
Mi vivencia en el taller de constel·laciones
He rebut el comentari al març, les constel.lacions són treball de llarg recorregut i de gran profunditat, dins d’un mateix i dins de la història familiar i de la humanitat. “Aquella constel.lació que vam fer al setembre, sobre el meu pare i l’avi i que no tenia casa… Va ser màgica! I no d’un dia per l’altre, no, però ara, 5 mesos després, ja em seria impossible sentir el mateix que sentia en relació a ells i a la seva història i en relació a la guerra… Impossible! La història va passar a ser el que sempre havia estat: seva i va deixar de ser meva!!! Una passada!! Moltes gracies!!!!”
Participant