laura pontEm vaig decidir a estudiar PSICOLOGIA INFANTIL ja que així podria ajudar millor des de dins de les escoles als mestres per canviar l’educació, per poder mirar els nens com éssers lliures i amb grans capacitats, més enllà dels programes educacionals …

L’any 1982 em vaig llicenciar en psicologia infantil i ja feia un parell d’anys que treballava en una escola: Escola Mireia, de Barcelona, ​​amb la directora Maria Bondia. Al cap de dos anys (1984-85) vaig plantejar la necessitat d’iniciar la  PSICOLOGIA ESCOLAR (psicopedagogia) en el centre , i que jo podia fer-ho, ja que l’últim any de carrera havia fet les pràctiques amb César Coll, creador dels centres EAP (la psicologia escolar portada als centres públics a Catalunya), per tant sabia com dur a terme la funció de psicòloga escolar. Així vaig començar a documentar-me i a exercir de psicòloga escolar, orientant les famílies, i treballant amb els alumnes des de 3 anys a 14 anys a nivell emocional, de llenguatge, de motricitat, …

En aquells moments el meu supervisor era el Dr Joaquín Buñuel, metge psiquiatre, psicòleg, neuròleg, especialitzat en nens, joves i adults autistes, psicòtics i esquizofrènics. Amb ell i amb la seva esposa, Edwige, vaig estar fent pràctiques i cursos sobre com es desenvolupa el sistema nerviós i com ajudar des d’exercicis molt minuciosos a reconstruir les cadenes neuronals. Va ser la primera persona que em va parlar del sistema límbic-hipotalàmic, com a centre implicat en l’aprenentatge.

Paral·lelament, estava supervisada per Francesc M.Rovira, a nivell de tests projectius amb ell vaig aprendre la simbologia del traç i a poder interpretar els dibuixos dels nens i dels joves. També a utilitzar el dibuix com a eina terapèutica. Aquí vaig ampliar amb l’estudi de l’hora de joc, tècnica psicoanalítica per diagnosticar i terapiar a nens. I vaig començar a aprofundir en l’observació de nadons, també des d’una visió basada en Lacan i Melanie Klein. També vaig aprofundir en la teràpia del llenguatge: logopèdia, foniatria,…

I em vaig interessar en teràpia Sistèmica Familiar.

El novembre del 1990 vaig fundar el Gabinet Psicopedagògic KIONA que està ubicat a Barcelona.

Com sempre he volgut buscar més, vaig començar a investigar i estudiar amb els pediatres que treballaven lateralitat, motricitat, al Centre de desenvolupament infantil …. I també vaig descobrir l’Optometria, com a recurs per ajudar els nens a l’escola, a millorar aprenentatges, autoestima, atenció … En començar a fer funcionar el centre vaig veure que em faltaven eines terapèutiques i vaig acollir terapeutes gestàltiques per poder dur a terme les teràpies infantils , mentre jo guiava les teràpies familiars, i les teràpies cognitives escolars, a nivell d’estratègies d’atenció, motricitat, llenguatge, tècniques d’estudi, desenvolupament a nivell neurològic, …

En els anys 1998-2002 vaig realitzar la Formació Gestalt a l’Escola de l’Ésser de Barcelona, ​​dirigida per Empar Fresquet i Xavier Puigdevall, amb els que posteriorment vaig seguir la supervisió de la meva tasca com a terapeuta.

I entre els anys 2000 i 2005 vaig realitzar el programa SAT conduït i dirigit directament per Claudio Naranjo i vaig col · laborar en les primeres reunions i assemblees del SAT EDUCA.

També sóc psicòloga orientadora en una Llar d’Infants (Escola Bressol) des de l’any 90 fins ara, orientant les directores, mestres, famílies i nens entre 0 i 6 anys, actualment entre 0 i 3 anys.

Vaig estar impartint classes de postgrau a la Universitat Blanquerna de Barcelona, ​​durant 4 anys, a mestres ja llicenciats i en activitat, sobre: ​​PSICOLOGIA EVOLUTIA, RELACIÓ FAMÍLIA I ESCOLA.

Vaig estar durant diversos cursos supervisant la meva tasca com a terapeuta amb un grup de psicòlegs, conduït per Peter Bourquin, terapeuta Gestalt i gran coneixedor de les Constel.lacions Familiars, format directament al costat de Bert Hellinger, i que ha escrit sobre aquestes.

laura consultaEl meu interès estava en aquell moment cap al meu cos, em faltava atenció i dedicació a tècniques corporals i d’expressió.Vaig fer tallers de teatre amb M ª Inés Gómez, moviment autèntic amb Bettina Weisman, teatre terapèutic amb Juan Carlos Corazza, mètode Grinberg, ioga, tai-txi. Atzarosament vaig trobar la Biodanza, creada per Rolando Toro, i impartida aquí a Barcelona per Ercilia Orellana, una xamana argentina d’origen bolivià mèdica, psicòloga, terapeuta transpersonal, i amb aquesta tècnica, i amb aquesta filosofia de vida, vaig continuar canviant el meu cos, en connexió amb la meva emoció, i amb la meva ment. 

La primavera del 2008 vaig a col·laborar a Mexicali, nord de Mèxic, com psicopedagoga al projecte d’educació Cachiverano i las Escuelitas, obra social-educativa dels Escolapis, l’estiu del 2009 torno a visitar i a impartir cursos de gestalt, constel·lacions familiars i Biodanza.